Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Manikűr

2010.07.15

Most újra hódít a francia manikűr! A szép és ápolt köröm királynőjeként mindig is jelen volt a szépségiparban a francia körömápolás. Mit tudhatnak a franciák és ez a manikűr? Eleganciát, nőiességet és ápoltságot sugározni. Ha nem jutsz be a maikűröshöz, láss neki otthon tanácsaink segítségével!

Az első lépés: Először kukorica- vagy bármilyen durvább szemcsés szappannal dörzsöld végig a kezeidet, hogy eltávolítsd vele a felső bőrréteget! Aztán vízzel öblítsd le és egy puha törölközővel töröld szárazra őket. A kirepedezett kezek fő oka ugyanis a nem teljesen szárazra törölt bőr.

A második lépés: Reszeld egyenletesre a körömvégeidet. Ha túlságosan töredezettek és repedezettek érdemes rövidebbre reszelni őket, hogy megerősödjenek, de használj puha, apró szemcsés körömreszelőt, mert a durva reszelés tönkre teheti a körömfelszínét és egyenetlenné válhat.

A harmadik lépés: Kend be a kezed mandulaolajjal, csavard be egy törölközővel, és pihentesd negyed órán át. Az olaj a felesleges hámréteget felpuhítja, és könnyen ledörzsölheted, de soha ne használj hámkéseket vagy ollót, mert azzal csak tönkre teszed a körömágyadat!

A negyedik lépés: Vigyél fel egy alapozó réteget minden körmödre és két percig hagyd száradni. Sok fajta alapozóréteg van, a legjobb, ha olyat választasz, ami ásványokkal és vitaminokkal táplálja őket, de megfelelő alapot is nyújt a következő réteg felviteléhez.

Az ötödik lépés: A köröm végeken, a körmök két széléről kezd el festeni a fehér réteget és végül, hagyd, hogy középen egyesüljenek. Várd meg, amíg teljesen megszáradnak.

A hatodik lépés: A végső lépés, hogy átlátszó réteggel bevond a körmeid, ha lehet, olyan lakkot válassz, aminek van egy halvány rózsaszín csillogása és ezt 10 percen át hagyd száradni. Ha pedig extra csillogást akarsz, akkor kenj rá még egy réteget!

 

Ha otthon szeretnénk japán manikűrt
- egy kétoldalú reszelőt - zöld a szabadszél formázásához, rózsaszín a felület mattításához
- méhviasz krémet és a hozzá tartozó polírozót
- fényesítő port és a hozzá tartozó polírozót
Ha úgy döntenénk, hogy otthon próbáljuk meg elkészíteni a japán manikűrt, akkor a következő lépéseket kell követnünk:


A szép köröm nem luxus, alap

- a csomagban található reszelő zöld oldalával formázzuk a köröm szabad széleit, a rózsaszín oldallal pedig mattítjuk a köröm felületét
- a méhviasz krémet felvisszük a körmökre, majd a polírozó segítségével alaposan beledolgozzuk a körmökbe
- végül a fényesítő por és a hozzá tartozó polírozó segítségével a körömbe zárjuk az előzőleg bedolgozott méhviaszt, ezzel tartós fényt adva a körmöknek

Mindenkinek jó kísérletezést kívánunk, akár otthon, akár körmösnél vág bele a japán manikűr kipróbálásába. Mindenesetre az már tény, hogy a szép, erős és fényes körmök "minden pénzt" megérnek

.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.