Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sütik

2010.07.19

Túrókrémes, piros zselés ribizlitorta

 

Hozzávalók

  • elkészítés:15 - 15 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:15 perc
Túrókrémes, piros zselés ribizlitorta
 
  • A piskótához

    3 darab tojás
    3 evőkanál cukor
    3 evőkanál liszt
    1 teáskanál sütőpor
    csipet só

  • A feltéthez

    20 dkg tehéntúró
    2 evőkanál tejföl
    3 evőkanál cukor
    10 dkg ribizli
    1 csomag piros tortazselépor
    2 dl víz

Elkészítés

Bekapcsoljuk a sütőt, amíg melegszik elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleszórjuk folyamatos keverés mellett a cukrot, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, végül óvatosan belekeverjük a sütőporral és a sóval összekevert lisztet. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, akkor 1-2 evőkanál vizet hozzákeverhetünk. A tésztát beleöntjük egy gyümölcstorta formába és a meleg sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a feltétet. A túróhoz adjuk a cukrot és a tejfölt, majd simára keverjük. A ribizlit megmossuk és leszemezzük a szárról. A kihűlt piskótán egyenletesen elkenjük a túrókrémet és szépen egymás mellé elhelyezzük a ribizliszemeket a torta tetején. Elkészítjük a torta bevonásához a zselét. A vízben elkeverjük a zseléport és a cukrot, majd felforraljuk. Amikor kezd sűrűsödni lehúzzuk a tűzhelyről és hagyjuk egy kicsit szilárdulni, majd óvatosan a torta közepétől kiindulva ráöntjük a zselét a ribizliszemekre. A tortát hűtőbe tesszük és már három óra múlva finomra összeérnek az ízek. Kellemes sütögetést kívánok.

 

Ribizlis kocka

Hozzávalók

  • elkészítés:0 - 55 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:30 perc
Ribizlis kocka
 
Piskóta
  • 4 db tojás
    4 ek. cukor
    5 ek. lisz
    2 ek. olaj
    2 ek. tej
    fél cs. sütőpor

  • Krém

    6 dl tej
    1 dl tej
    15 dkg margarin
    10-12 dkg búzadara
    5-6 ek. cukor
    2 db vaníliás cukor
    50 dkg ribizli

Elkészítés

A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, beleteszem az olajat, a tejet, a lisztet, amelyben elkevertem a sütőport. Óvatosan hozzákeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben megsütöm, 180 fokon 20 perc alatt. Ha megsült, kihűtöm és a közepénél keresztbe elvágom, így két keskeny, hosszúkás piskótalapom lesz. A krémhez a tejet felforralom a margarinnal és a cukorral, beleteszem az 1 dl tejben elkevert búzadarát. Sűrűre főzöm kb. 5-6 perc alatt, ekkor elkeverem benne a vaníliás cukrot, és a leszemezett, megmosott, leszárított ribizlit. Pár fürtöt félreteszek a díszítéshez. Nagyon óvatosan összekeverem, hogy a ribizliszemek ne törjenek össze. Az egyik piskótalapot egy akkora formába helyezem, ami teljesen elfedi az alját. Rákenem a krémet és a másik piskótalapot ráteszem. Tetejére citrommázat készítek, ami nagyon jól passzol a savanykás ribizlihez. A citrommázhoz a citromlébe annyi porcukrot keverek, (kb. 5-6 ek.), hogy sűrű, de azért folyós legyen, majd rákenem a piskótára. Száradás után megkeménykedik. Egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön. Másnap szépen lehet szeletelni. A sütikockák tetejét a félretett ribizlivel és citromfűvel díszítem.

 

Hamis csokoládékenyér

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
 Hamis csokoládékenyér
 
 
  • 25 dkg darált háztartási keksz
    20 dkg porcukor
    3 ek kakaó
    10 dkg mazsola
    1 egész tojás
    1 ek liszt
    25 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés

Gőz felett felolvasztjuk a margarint, közben beletesszük a porcukrot, mazsolát, kakaót, a felvert tojást, a liszttel összekevert darált kekszet. Jól összekeverjük (még a gőz fölött), majd folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük. Hagyjuk kihűlni, mire teljesen kihűlt, megkeményedik, és azonnal szeletelhető.

 

Albert sütemény

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Albert sütemény
 
 
  • A krémhez

    1 dl feketekávé
    25 dkg sütőmargarin
    3 dl tej
    20 dkg kristálycukor
    2 evőkanál kakaó
    4 evőkanál liszt
    kis rum

  • 2 nagy csomag kerek formájú keksz

Elkészítés

A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom, és lassú tűzön melegítem. Ha felforrt, hozzáadom a margarint, a kávét és a rumot, és sűrűre főzöm. Ha kihűlt, összeragasztom vele a kekszeket, fóliába csavarom, és hűtőbe teszem. Egy éjszakát állni hagyom, hogy megpuhuljon a krémtől a keksz, és ferdén szeletelve tálalom, így csíkos lesz.

 

Almás kekszes

Hozzávalók

  • elkészítés:30 - 40 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Almás kekszes
 
 
  • 3 cs. háztartási keksz
    20 dkg cukor
    1 kg reszelt alma
    3 cs vaníliás pudingpor
    8 dl víz

Elkészítés

A tepsi alját kirakjuk egy sor háztartási keksszel. Az 1 kg almához hozzáadjuk a cukrot, és a 1/2 l vizet, majd megfőzzük. A pudingporokat a maradék 3 dl vízzel kikeverjük, a forró almához öntjük, és 1-2 percig főzzük. A pudingos almát a kekszre öntjük, és a tetejére ismét egy sor kekszet rakunk. Az egészet leönthetjük csokimázzal, vagy csak kakaóporral szórjuk meg, ízlés szerint.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.