Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Colors

2010.07.16

                       

Színek

 

 

Fehér:
Az ártatlanság, a tisztaság, a megvilágosodottság, az újrakezdés, a születés, a béke és a fémes jelleg színe. A korona csakra színe is sok ábrázoláson fehér, másokon lila színű. A gyémánt keménységével és erejével is analóg, ez a kristálya is.Sárga:
Halhatatlanság, a Nap, a ragyogás színe. A napsárga a napfonati csakra színe is. A kínai tradíció szerint itt lakik az „erő”. A királyi korona, az arany színe. A föld elemmel analóg. Ez a tanulás színe is. A zöldessárga az irigység színe. (epés megjegyzések) Kristálya a citrin.


Zöld:
A szívcsakra színe. A harmónia maga. A gyógyulás (gondoljunk a kórházi műtők színvilágára!) újjászületés, egészség, termékenység színe. Zöld a reménység, a szabadság és a szelídség színe is. Nyugodt szín, pénzt, bőséget, fa elemet is szimbolizálja. Kristálya a smaragd. (Az Óz a csodák csodája című mesében Dorka a Smaragd városba látogat el, ez a varázslat földje)Kék:
A kék ég, a levegő színe. A torok csakra színe. Jellemzője az előzékenység, kiegyensúlyozottság, végtelenség. A kék a tudás, a megbocsátás, a tapintat színe. A fa és a víz elemmel ugyanúgy rokon, mint a levegővel. Kristálya a zafír.

Vörös:
Az uralkodás, az erő, a bőség és a jólét színe. A szerelemhez legszorosabban kapcsolódó szín. Melegséget, érzékiséget, szeretetet sugall. A vér, az élet színe, csupa szenvedély, izgalom, boldogság, rejtély. A szerencse színe is lehet. A tűz elem maga. Kristálya a rubin.Fekete:
A gyász, a negatív energia elnyelése. Alázatos, titokzatos szín. Az éjszaka is fekete. Mély belső tudás, mély víz, az eső és a víz elem kapcsolódik hozzá. Sokak szerint „nem szín”, mivel nem ver vissza semmilyen színt sem, mindent elnyel. Kristálya az ónix és az obszidián.Barna:
Az alázat, a megállapodottság, a kitartás színe. A türelem, a szívósság, az anyaság és természetesen a föld elem tartozik hozzá. Az ősszel analóg az évszakok közül. A tigrisszem, mint féldrágakő tartozhat hozzá.

Lila:
A spiritualitás színe. A látomások, a valódi intuíció, a megérzések, a boszorkák, a meditáció, a misztika színe. Ihletet, alkotóerőt és alkotó kedvet, magát az alkotást jelölheti. A tűz elemmel analóg. A harmadik szem csakra, vagy más néven homlok csakra színe is lilás árnyalatú. .Kristálya az ametiszt.


Narancs:
A törekvés, a derű, a társaság, a kapcsolatok színe. A rokonszenvet fejezi ki. A sárgásabb változata a föld elemmel, a pirosasabb a tűz elemmel rokon.


Rózsaszín:
Szerelem, szeretet, de szelíd, érzékeny, romantikus formában. Gyermekiség, gyermekiesség, kapcsolódnak hozzá. Tavasszal erősebb. A korallal harmonizál.

Szürke:
A hivatalosság, az elegancia, a komolyság, a ködös homályos dolgok, valamint a fém elem analógiája kötődnek hozzá. Kapcsolata erős a hó nélküli téllel.


Türkiz:
A figyelmesség, az alkotóképesség, a növekedés, gyarapodás kapcsolódik hozzá. A tavasszal analóg. Köve nem más, mint a Türkiz, mely véd az elhamarkodott cselekedetektől, a vágyaknak a józanész feletti győzelmétől.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.